Łączna liczba wyświetleń

niedziela, 28 października 2012

PIECZARKI

Miało być czasami o obiedzie no i dzisiaj będzie choć o obiedzie piątkowym. Zatem przedstawiam niniejszy obiad
Pieczarki faszerowane 
Składniki:
pieczarki
cebula
masło
olej
bułka tarta
jajka
pieprz i sól oraz ulubione przyprawy

Pieczarki obrać i odciąć ogonki następnie łyżeczką wydrążyć środki.


 Resztki z wydrążenia oraz ogonki pokroić i wrzucić na patelnię. Ja smażę to na oleju z dodatkiem odrobiny masła. Cebulkę pokroić w małą kostkę i dorzucić na patelnię przyprawić wszystko solą i pieprzem. Ja dodaję jeszcze przyprawę grillową i smażę całość aż się zacznie rumienić. Farsz przestudzić i nadziać nim pieczarki lekko dociskając go.


  Zostaje już tylko panierować pieczarki w jajku i bułce ja wybieram model bułka- jajko- bułka. Smażyć na złoty kolor i wcinać ze smakiem. Pyszne na ciepło, ale też całkiem dobre na zimno jako przekąska.



1 komentarz:

  1. Przepis bardzo łatwy, ale smaczniutkie pieczarki wychodzą. Dzięki za natchnienie kochana i czekam na więcej przepisów. :)

    OdpowiedzUsuń